Over mij

Monique Planjer

Osteopaat

Biodynamische craniosacraal therapeut

Kindercoach in opleiding

Monique Planjer

Over mij

Geboren in Leiden in 1968 en opgegroeid in Den Haag waar ik eerst naar de Vrije School ben gegaan, vervolgens op Gymnasium Sorghvliet mijn middelbare school heb afgemaakt om daarna de opleiding Fysiotherapie te volgen aan de Haagse Hogeschool waar ik mijn diploma in 1990 heb gehaald.

Aangezien ik van nature heel nieuwsgierig ben, was Fysiotherapie alleen al snel niet meer voldoende. Opleidingen in aromatherapie, Shiatsu en voetreflexologie volgden en aanvullende cursussen in fysiotherapie.

En omdat bij die nieuwsgierige aard ook reislustig hoort, ben ik gaan werken in het Duitstalige deel van Zwitserland. Na een paar jaar ben ik teruggekomen in Nederland waar ik getrouwd ben. Een paar jaar later besloten mijn man en ik om te gaan reizen en zijn we met een Landrover 3 jaar door Afrika en het Midden-Oosten getrokken. Tussendoor heb ik gewerkt in Burkina Faso, Zuid-Afrika, Sudan en Libanon.

Na terugkeer in Nederland ben ik aan de 5-jarige opleiding voor osteopathie begonnen bij de IAO. Die heb ik afgemaakt toen we weer naar Zwitserland waren verhuisd, deze keer naar het Franstalige deel.

Daar ben ik in 2011 mijn eigen praktijk voor Fysiotherapie en Osteopathie begonnen. Na een paar jaar ben ik gestopt met fysiotherapie en ben ik alleen als Osteopaat verder gegaan . Ondertussen heb ik een 3-jarige opleiding voor Biodynamische Craniosacraal therapie gevolgd in Kientalerhof in Zwitserland. Ik heb het privilege gehad om een paar nascholingen bij te wonen van Michael Shea en Steve Haines.

Tijdens de vele behandelingen van kinderen (en volwassenen) werd het mij steeds duidelijker dat veel van hun klachten (buikpijn, hoofdpijn, slaapproblemen, concentratieproblemen) direct gerelateerd zijn aan emotionele problemen. Daarom heb ik eerst een opleiding Bach Bloesem therapie gevolgd en ben ik begonnen met een opleiding kindercoach die ik hoop in 2021 af te sluiten.

In mijn behandelingen combineer ik mijn kennis en verschillende behandelmethodes om voor iedere klacht de meest aangepaste behandeling te vinden.

Heeft u vragen?

Neem dan vandaag nog contact op
Contact
Leer meer over onze behandelingen